ABOUT

The 2nd edition of CJFF is kindly sponsored by the Danish Film Institute, Goethe-Institut Dänemark and DGI-byen.

Det er anden gang at Copenhagen Jazz Film Festival afholdes, og denne gang som en del af den årlige landsdækkende VinterJazz Festival i Danmark.

Dette års program indeholder livemusik, fotoudstilling, filmvisninger, debat af film i udvikling, udvalgte film i konkurrence og særligt inviterede film. Festivalen finder sted i både Husets Biograf, 5e, Cinemateket og DGI-Byen.

I Husets Biograf vises udvalgte film, der konkurrerer om årets publikumspris, og på spillestedet 5e afholdes en særlig event, med filmvisning, live musik og debat. I samarbejde med Cinemateket præsenteres tre visninger: en medrivende ny dokumentar om saxofonisten Frank Morgan, en særlig trippelvisning om Chet Baker, som består af en kortfilm, spillefilm og dokumentarfilm og ikke mindst en avantgardistisk film af den tyske kunstner Telemach Wiesinger, der udforsker filmmediet gennem en fortolkning af jazz. I DGI-Byen’s foyer udstilles 24 billeder fra Nadia Horsted-Narejo’s arbejde med MS Melissa under optaglserne til en igangværende portrætfilm.

Udover festivalsprogrammet i februar vil der i løbet af året være visninger udenfor København i samarbejde med lokale arrangører. I 2016 blev der afholdt visninger i samarbejde med spillestedet The Standard i København og biografen Øst for Paradis i Århus.

Festivalens øvrige samarbejdspartnere:

Det Danske Filminstitut /Cinemateket
Husets Bio
Forsamlingshuset 5e
Vinterjazz
Jazzdanmark
The Standard Jazzclub
Øst For Paradis